Romania
Change Country

669 Franchises

  • english
  • romanian
Please wait ....

Simigeria Petru

Ranking
577
Rating
NAN/10
Favorite
0
Votes
0
Times Reported
0

S-a născut acum 82 de ani, dar continuă și azi. PETRU nu te ademenește doar cu bunătățile, ci și cu o poveste la fel de savuroasă. Află cum s-a înfiripat, din inițiativa unui om pasionat, un brand cu o istorie bogată, care dăinuiește de trei sferturi de veac.

De la povestea de ieri, la moștenirea de azi
Covrigii pe care, astăzi, îi serviti cu plăcere sunt ‘strănepoții’ covrigilor care odinioară ieșeau aburind din vatra unei brutării vestite din anii 1900.

Petru, cel din fotografie, la vremea aceea un tânăr visător și vrednic, a obținut în 1937 Cartea de Meșter, iar in 1940 Brevetul de Meserie pe care și astăzi scrie cu litere mândre, BRUTAR.

În 1939 visul lui Petru prinde contur, el își comandă utilaje nemțești, ca totul sa iasă ‘Zeiss’ și, în scurt timp, își deschide propria Brutărie-Simigerie. Covrigii plămădiți după o rețetă îndelung ticluită aveau să devină căutații și vestiții COVRIGI PETRU. Lucrurile mergeau bine, afacerea prospera de la o zi la alta, bunăstarea familiei cu cei șase copii părea asigurată, până când… totul s-a năruit.
Sec, se poate spune așa: un vis, o afacere sufocată de comuniști. I-au confiscat tot, așa cum au făcut cu atâția alții.

Timpul a curs implacabil și Petru a trăit până la 92 de ani cu o durere surdă în suflet, dar și cu un licăr de speranță că, odată și-odată, lucrurile vor reveni în matca lor. Și iată că, peste ani și ani, strănepoții lui au reînfiripat visul, ducându-l mai departe: SIMIGERIA PETRU.

Respectând rețeta de familie, cu o tradiție de trei sferturi de veac, strănepoții lui Petru vă ispitesc și astăzi cu același gust de odinioară.


x

Age :
121 yrs
Availability :
N/A
Origin :
Romania
Categories

Rates

Rates
From No Rates Added Yet
Outcall

Availability

Simigeria Petru Reviews

No Review Added On Simigeria Petru

Profile Comments Write Comment


No one has posted comment on Simigeria Petru

Simigeria Petru 's Blogs

No blog added yet .

Simigeria Petru 's Status

No status added yet .
× Hello Message