Smiley face
COMPLETEAZA FORMULARUL SI PRIMESTI GRATUIT MAI MULTE INFORMATII DESPRE Pizza Hut!
49890_articol

Italieni ? Da, italieni … adica pizza.
download (6)
Si aici incepe povestea noastra. Nu cu italieni, dar cu pizza; si cu doi frati curajosi. Deci … a fost odata ca niciodata … cand goana dupa aur era istorie si cand nimeni nu mai credea ca poti face avere cu doar 600 de dolari.

Ce-ar fi, si-au zis ei, sa mai usuram un pic munca mamelor noastre ? Ce-ar fi daca am incerca sa rupem traditia si le oferim celor dragi ceva nou, ceva gustos, ceva mai … european ? Si ce altceva nou, gustos si european ar putea fi, daca nu … pizza ?!Mai era o problema de rezolvat: cum se va numi acest loc binecuvantat ? Pizza … clar ! Dar pe fatada mai era loc de numai trei litere … asta e: PIZZA HUT !* (hut – cabanuta)

Ritmul de deschidere a unor noi restaurante Pizza Hut era impresionant. Aflati ca acum au peste 12.000 de restaurante in peste 100 de tari.

In Romania, Pizza Hut opereaza sub contract de franciza prin care licenta este acordata companiei S.C. American Restaurant System S.A. Intrarea Pizza Hut pe piata Romaneasca s-a produs in 1994, moment in care publicul de aici nu era obisnuit cu ideea de restaurant de sistem. Primii pasi au fost in gasirea unei locatii cat mai potrivite si schimbarea mentalitatii clientilor. Aceste conditii fiind indeplinite, succesul nu a intarziat sa apara. Astfel primului restaurant, aflat in Calea Dorobantilor i s-au alaturat alte trei in Bucuresti, doua in Constanta si cate unul in Iasi, Cluj, Bacau, Ramnicu Valcea si Timisoara.

Reteaua de restaurante Pizza Hut, originara din SUA, este prezenta de 12 ani pe piata romaneasca. De la o locatie in 1994 la zece pana la sfarsitul lui 2006, cu cinci restaurante deschise in cinci orase ale tarii in numai doi ani, Pizza Hut se afla in plina dezvoltare.

In Romania, compania American Restaurant System detine master-franciza pentru brand-ul Pizza Hut, achizitionata de la operatorul international Yum! Brands, care administreaza si marci precum KFC sau Taco Bell. Deocamdata, master-francizatul autohton nu intentioneaza sa caute alti francizati: “Atat timp cat putem inca sa ne dezvoltam singuri si gasim si oportunitatile locatiilor, nu are sens sa cautam astfel de colaborari”, spune directorul de marketing Carmen Lupulet.
download (7)
Reteaua Pizza Hut include patru restaurante in Bucuresti si alte patru in Constanta, Cluj, Iasi si Bacau. Suprafata, personalul si capacitatea variaza, la fel ca si nivelul investitiei intr-o locatie: exista restaurante cu 40 de angajati si 70 de locuri, dar si cu 90 de angajati si 250 de locuri. Valoarea investitiei intr-o locatie noua variaza intre 500.000 si 1,2 milioane de dolari, incluzand amenajarea, echipamentul, uniformele si pregatirea angajatilor.

Pana la sfarsitul acestui an, vor fi lansate alte doua noi locatii Pizza Hut: una in incinta centrului comercial Tom din Constanta, a carui deschidere este progra mata pentru inceputul lui octombrie, si alta in River Plaza Mall, care va fi lansat in Ramnicu Valcea in cursul lunii noiembrie. Valoarea investitiei in primul restaurant (cu 150 de locuri) este de aproximativ 320.000 – 330.000 de dolari, in timp ce al doilea, desi are doar 70 de locuri, va costa master-francizatul intre 425.000 si 435.000 de dolari, deoarece este prima locatie in orasul valcean si sunt necesare investitii suplimentare in spatiile de depozitare si de preparare.

American Restaurant System isi alege noile orase in care sa continue dezvoltarea Pizza Hut in functie de numarul de locuitori, puterea economica si zona geo-grafica. La randul ei, amplasarea noilor locatii tine cont de mai multe criterii: traficul posibililor oaspeti, rata chiriei, suprafata si impartirea spatiului disponibil etc. Echipa de dezvoltare a companiei se ocupa de gasirea locatiei si amenajarea ei, de comandarea echipamentului, precum si de angajarea si pregatirea personalului.

COMPLETEAZA FORMULARUL de mai jos si PRIMESTI GRATUIT MAI MULTE INFORMATII!
richiedi

*

12345

Alte cereri?

Pizza Hut